Tarinoita ja muistoja Car Evistä

 

"Isä — missä meidän kaikki kattilat on?"

Historia

Perheen kattilat löytyivät tietysti Car Evin — ja koko tuoteperheen isän — mielestä oikeilta paikoiltaan, nimittäin Harri Nyyssösen kodin pöydille syntyneestä tuotekehittelyketjusta. Sillä kun asialleen omistautunut mies ryhtyy kehittämään parhaita koostumuksia autonhoitotuotteita varten, varataan tähän tärkeään toimeen kotikeittiön kaikki purnukat. .

Tässä tarinassa on tuulahdus menneestä 60-luvusta. Ennen kuvataiteilija, nykyinen yksinyrittäjä Harri Nyyssönen on tyytyväinen vasta kuin viimeinenkin yksityiskohta kokonaiskuvassa tyydyttää silmää.

Car Evin keksintöketju on aina mennyt niin, että ensin kehitetään toimiva tuote ja sitten sen ominaisuuksille parhaiten sopiva tuotantoketju. Kehitystyöhön osallistuu koko perhe: äiti hoitaa laskutuksen ja kirjanpidon, isä innovoinnin ja tuotannon alkusysäyksen, ja lapset kurkkivat koko ajan olan yli oppien itse jatkuvasti lisää. Näin ne legendat syntyvät.

 

"Kleinbus, tuo Car Evin kaupparatsun luotettava kiituri"

Historia

Aikana ennen kännykkäliittymiä ja kiireisiä asiakaspalvelun soittorinkejä oli luontevampaa hoitaa asiakashankinnat ihmisläheisemmin. Car Evin käyttöön hankittiinkin todellinen maantiekiituri eli monikäyttöinen Volkswagen Kleinbus, luonnollisesti Car Evin väreihin maalattuna.

Car Evin värikäs kaupparatsu on siihen aikaan harvinaisen iloinen näky Suomenniemen maanteillä, sen kertoivat myös rahtareiden pöllämystyneet ilmeet tämän väriläiskän viuhahtaessa heidän ohitseen. Myös tapaamiset jäivät asiakkaiden mieleen: mitähän käyttökelpoisen uutta Harri on taas keksinyt?

Maakuntakierrosten kautta Suomi tuli tutuksi ja samalla asiakaspalaute meni juuri oikeaan osoitteeseen. Kleinbussista oli muutenkin moneksi: myyntikierrosten päätteeksi kyytiin mahtui helposti lastenrattaat ja lapsikatras. Lounasreissut pajalta kotiin ovat piirtyneet Asta-tyttären mieleen — tämä on sitä luontevaa sukupolvenvaihdosta.

 

Osaaminen ja hyvä asiakaspalvelu siirtyy eteenpäin.

Historia

Asta-tytär jatkaa siihen mihin isä-Harri jäi eli kehittelyn, keskustelun ja yhteistyön hyväksi havaittua toimintamallia. Hän esimerkiksi keksi, että alumiinirakenteinen purkki sopii paremmin myös naisen käteen, ilman että laadusta lipsutaan tai selkeä hintapolitiikka kärsisi.

Henkilökohtainen asiakassuhteiden vaalimista on myös jatkettu. Listoilla on erikokoisia operoijia aina isoista tukkuliikkeistä monen eri kaliiberin varaosamyymälöihin, rengasliikkeisiin ja muihin toimijoihin. Tämä asiakaskunta kantoi 90-luvun lamankin yli, vaikka ajat eivät helppoja olleetkaan.

Yksi luotettavista rinnalla kulkijoista on ollut Taerosol, jonka kanssa yhteistyötä koeponnistettiin aluksi vaihdannan kautta: kun toinen tarvitsee ratkaisuja ja tekoja, niin toisella on jo vastaus — ja päinvastoin.

Tämän tiiviin yhteistyön tuloksena viestikapula siirtyy lujan kädenpuristuksen kera Taerosolille: ytimiään myöten luotettavan suomalaisen Car Evin tarina voi siis jatkua!